Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Groningen stelde ELF-spelers op in forfeit game

Groningen Giants heeft in de wedstrijd tegen Hilversum Hurricanes in november 2021 (!) twee spelers opgesteld die aankomend seizoen in de semiprofessionele European League of American football spelen. De move was naar verluidt met medeweten van tegenstander Hilversum. Omdat de twee spelers uiteindelijk een grote impact hadden op het wedstrijdverloop, is het de AFBN zelf geweest die de move aanhangig hebben gemaakt bij de tuchtcommissie. Door de beslissing kreeg Groningen een forfeit opgelegd.

Groningen is sinds woensdag op de hoogte van de beslissing, maar is bezig met een verweer. “Het zijn twee spelers die via een Internationale Transfer voor Groningen speelde,” aldus Jochem Hilberdink. “Alles was met medeweten van de technische staf van de bond in orde, alleen bleek er een administratief vinkje te ontbreken. Op de dag zelf heb ik nog contact gezocht met de wedstrijdcommissie en de voorzitter van de bond, maar die waren onbereikbaar. We hebben toen de toestemming gezocht en gekregen van de Hurricanes om met de spelers te spelen.”

Het gaat om Silvan Barelds en Thomas van den Oort die aankomend seizoen voor Rhein Fire uitkomen in de European League of American Football. Tight end Barelds ging in oktober al op auditie bij de NFL voor de International Player Combine. Van den Oort is een linebacker die tot en met 2019 voor Groningen speelde en daarna de overstap maakte naar Dusseldorf Panther.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *