Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Roedion Henrique tekent weer bij Leipzig Kings

Roedion Henrique speelt aankomend seizoen opnieuw in de European League of American football. De oud-defensive back van de Amsterdam Panthers tekent wederom een contract bij Leipzig Kings.

Roedion Henrique speelde op Reedley Junior College en stootte vanuit daar door naar New Mexico State University. Na college speelde hij bij de Hildesheim Invaders in de German Football League. Oorspronkelijk was Roedion Henrique een verdienstelijk verdediger bij Amsterdam Panthers. Zijn naam stond op een lijst van spelers die in aanmerking kwamen voor de 2021 CFL Global Combine. Stadsgenoot Tyron Vrede maakte de overstap naar de Canadese topcompetitie, Henrique haalde het uiteindelijk niet.

Hij belandde bij het team uit Leipzig en was daar een van de betere verdedigers. Henrique kwam in 2021 tot 18 tackles (waarvan twee voor terreinverlies), twee onderscheppingen en acht pass breakups. Door een gebroken hand was Henrique niet in staat het seizoen af te maken.

“Meer,” zei de verdediger desgevraagd wat de fans van hem kunnen verwachten. “Meer dan in 2021. Ik moet iets bewijzen in Europa en dat deed ik vorig seizoen niet vanwege een blessure. Dus ik doe er een schepje bovenop.”

Het tweede seizoen European League of American football start op 4 juni. Naast regerend kampioen Frankfurt Galaxy en de teams uit het eerste seizoen (Hamburg Seadevils, Berlin Thunder, Cologne Centurions, Leipzig Kings, Stuttgart Surge, Barcelona Dragons en Panthers Wroclaw), wordt er ook gespeeld in de nieuwe speelsteden: Rhein Fire, Vienna Vikings, Raiders Tirol en Istanbul Rams.

Na veertien competitieweken eindigt de competitie op zondag 25 februari met de finale in het Oostenrijkse Klagenfurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *