Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Verdedigende start NFL Draft 2022; Kenny Pickett enige quarterback

De NFL Draft is voor het sinds 1991 begonnen met vijf opeenvolgende picks aan verdedigende zijde van de bal.

Linebacker Travon Walker werd vannacht als eerste gekozen door de Jacksonville Jaguars. Rond kwart over 2 riep NFL-commissioner Roger Goodell de naam van de linebacker van Georgia Bulldogs om. Detroit Lions had na de Jaguars’ keuze niet lang nodig om zelf hun selectie te kunnen presenteren met homegrown Aiden Hutchinson.

Na Hutchinson gaf Houston Texans de NFL Draft een verrassende wending door LSU cornerback Derek Stingley te kiezen. Dit zorgde ervoor dat de New York Jets ook een cornerback kozen, omdat Ahmad ‘Sauce’ Garner van Cincinnati nog beschikbaar was. De New York Giants maakten hierna Kavyon Thibodeaux van Oregon de fifth-overall pick in de wetenschap dat alle offensive linemen nog beschikbaar waren.

De vier picks hierna viel de dobbelsteen drie keer op de offensive line. Offensive tackle Ikem Ekwonu werd op de zesde plek door Carolina Panthers gekozen als eerste aanvallende speler in de selectieprocedure. Ook de New York Giants vulden hierna een behoefte in met de keuze van right tackle Evan Neal, terwijl de Seattle Seahawks op negen naar Charles Cross gingen.

De eerste skill player werd tussendoor op nummer 8 gekozen door de Atlanta Falcons. USC wide receiver Drake London is top of the crop van een diepe Draft class. De New York Jets besloten op nummer tien aan de eigen pick vast te houden. De tiende plek werd lang genoemd in een trade voor San Francisco 49ers wide receiver Deebo Samuel, maar de ploeg uit de Big Apple ging voor Garrett Wilson van Ohio.

Zoals verwacht duurde het even voordat de eerste quarterback werd gekozen. Het is de eerste NFL Draft sinds 2013 dat bij de eerste zes keuzes geen quarterback zat. Quarterback liefhebbers moesten tot pick 20 wachten. De Pittsburgh Steelers kozen toen Kenny Pickett. Pickett was tevens de enige QB om verhandeld te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *