Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jon Gruden vraagt om vergiffenis

Vorig seizoen moest Las Vegas Raiders hoofdcoach Jon Gruden een tienjarig contract verscheuren, omdat hij in verband werd gebracht met een reeks tactloze e-mails vol homofobe en racistische taal. Gisteren liet de voormalig hoofdcoach doorschemeren dat hij zich schaamt voor de e-mails, maar dat televisiezender ESPN ook een groot aandeel had in de heksenjacht die daardoor ontstond.

“Het is beschamend, ik ga er geen excuses voor maken,” aldus Gruden. “Maar ik ben een goed persoon. Ik geloof dat. Ik ga naar de kerk, ik ben 31 jaar getrouwd en ik heb drie kinderen. Ik houd nog steeds van American football. Ik heb fouten gemaakt, maar ik geloof dat iedereen die maakt. Ik vraag om vergeving en om een tweede kans.” 

Gruden was zichtbaar geëmotioneerd toen hij zijn toehoorders toesprak. Toch kon hij het niet laten ook een sneer uit te delen aan ESPN, de televisiezender die negen jaar zijn broodheer was. “Ik heb emoties, omdat er veel misconceptie is over wat er is gebeurd. Wat je leest en wat je ziet op tv, ik kan er niet meer naar kijken. Omdat ik weet dat niet alles waar is. Veel wordt de ether in geslingerd om maar mensen voor de tv te krijgen.” 

De homofobe en rascistische e-mail verzond Gruden tussen 2011 en 2018 en werden vorig jaar uitgelicht door de New York Times. De e-mails van Gruden waren niet de enige. Er zijn nog 65.000 soortgelijke e-mails, maar daarvan zijn de schrijvers nooit onthuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *