Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vergoedingen voor AFBN-scheidsrechter omhoog

It is a good a time as any om official bij de AFBN te worden. Tijdens de veelbesproken AFBN ALV-vergadering van vorige week zijn veel knopen doorgehakt; waaronder de vergoedingen voor de scheidsrechters.

Het is de bond al jaren een doorn in het oog dat er amper genoeg scheidsrechters op de been te krijgen zijn om een gezond competitieschema af te werken. Het nieuwe bestuur heeft daar iets aan gedaan, door de algemene ledenvergadering een voorstel te doen om de scheidsrechtersvergoedingen te verhogen.

Wie een losse wedstrijd begeleidt krijgt voortaan 65 euro op de bankrekening gestort in plaats van 50 euro. De vergoedingen van een doubleheader gaan van 75 euro naar 100 euro.

Het is niet veel, maar wel een waardevol gebaar. Of zoals het bestuurslid in kwestie aan de ALV schrijft: “Vooral met de huidige inflatie, die de pan uit is gerezen, waardoor de benzine absurde hoogtes heeft bereikt en de huidige onkostenvergoeding niet meer toereikend was voor de officials, hebben er indirect toe geleid dat de bereidheid om een game te begeleiden daalde en er voor andere activiteiten werd gekozen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *