Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Sean Payton geïnteresseerd in terugkeer aan de zijlijn

Voormalig New Orleans Saints hoofdcoach Sean Payton heeft in een interview gehint op een comeback aan de zijlijn. Tegen de podcast NewOrleans.Football gaf hij aan wel weer te willen coachen als de juiste situatie zich voor deed.

Hiermee is de aap uit de mouw. Payton verscheurde vorig seizoen zijn contract bij de New Orleans Saints en ruilde dat in voor een contract als tv-analist. Toen al dacht menig footballliefhebbers er iets achter: de grootste conspiracy theory is dat Payton vrij wilde zijn, wanneer hoofdcoach Mike McCarthy van de Dallas Cowboys wordt ontslagen. Payton en Dallas-eigenaar Jerry Jones waren al vaker innig met elkaar.

Het speculeren kan beginnen en daar heeft Payton zelf een hand in.

“Er is geen Utopia wat teams betreft,” zegt Payton. “Maar het kan in één seizoen gebeuren, maar ook in twee seizoenen.”

Volgens Payton gaat het om de juiste combinatie van de eigenaar en het front office om een winnende cultuur te creëren. Volgens de coach zijn er sommige teams in de NFL ‘disfunctional’. Voor die teams zou hij nooit willen coachen.

“Afgelopen weekend, toen ik de Saints tegen de Buccaneers zag spelen, was de eerste keer dat ik ‘fear of missing out’ had,” zegt de coach. “Ik was jaloers op iedereen die daar was, inclusief Bruce Arians aan de zijlijn.”

De jaloerse gevoelens zullen nog wel een tijd aanhouden. Volgende week speelt New Orleans Saints in het Tottenham Hotspur Stadion in London de wedstrijd tegen Minnesota Vikings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *