Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Minnesota Vikings wint eerste wedstrijd Tottenham Hotspur Stadion

De allereerste NFL International-wedstrijd van het seizoen is gewonnen door Minnesota Vikings met 28-25. Een fieldgoal van New Orleans Saints kicker Wil Lutz voor overtime valt via de uprights en de dwarslegger terug het veld in. 80.000 Europeanen zijn getuigen van een knotsgekke ontknoping.

Minnesota heeft met nog vijf minuten te spelen in het derde kwart een 16-7 voorsprong, maar ziet deze in het laatste 17 minuten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Na een uitstekende drive, gekoppeld aan een two point conversion, neemt Saints met nog tien minuten te gaan de leiding. Quarterback Taysom Hill is degene die op een handoff van quarterback Andy Dalton onbedreigd de endzone in loopt.

Minnesota quarterback Kirk Cousins heeft de Vikings in het eerste kwart op voorsprong gebracht met een indrukwekkend 13-play drive. Receiver Alexander Mattison vangt een 15-yard touchdown, maar ziet hierna hoe New Orleans een even zo indrukwekkende drive op zet (12 plays). Het is Andy Dalton die deze drive bekroond met een 4 yard pass op Chris Olave. Een paar fieldgoals lijken de Vikings in veilige haven te brengen, totdat running back Latavius Murray de wedstrijd aan het einde van het derde kwart toch nog spannend maakt (16-14).

Minnesota Vikings wide receiver Justin Jefferson is statistisch gezien de man om naar uit te kijken in het stadion van Tottenham Hotspur. De ster van de paarsen laat echter twee dure ballen door de handen glippen, waaronder eentje in de endzone. Gelukkig krijgt Jefferson met nog iets meer dan vier minuten te gaan de tijd om zijn fouten goed te maken. Na een twijfelachtige pass interference penalty, mag hij de bal vanaf de 1 yard lijn binnen lopen. De PAT gaat echter mis (25-22), waardoor de kans op overtime aanwezig blijft.

Kicker Wil Lutz zorgt ervoor dat die kans aannemelijk wordt door het Europese publiek op de banken te krijgen met een 60-yard fieldgoal. Zijn vorderingen worden echter te niet gedaan, omdat Jefferson opnieuw een lange bal vangt. Hierdoor kunnen ook de Minnesota Vikings op hun beurt een fieldgoal tussen de palen trappen voor de onderscheidende punten.

Want de wedstrijd eindigt voor de New Orleans Saints teleurstellend. Lutz probeert met enkele seconden te gaan opnieuw van meer dan 60-yards een fieldgoal binnen te trappen. Via de uprights en de dwarslegger stuitert de bal terug het veld in, waardoor de voorsprong behouden blijft voor Kirk Cousins en consorten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *