Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

UPDATE: Sam Ehlinger starter Colts na zoveelste intercepties Matt Ryan

De carrière van Matt Ryan is er eentje die best met respect bekeken mag worden, maar in 2022 lijkt de quarterback amper nog mee te kunnen in de NFL. Na twee nieuwe interceptions tegen de Titans besloot zijn huidige werkgever, Indianapolis Colts, hem te benchen voor de komende pot, zondag tegen de Washington Commanders

Met de twee nieuwe picks die Ryan tegen Tennessee gooide komt zijn totaal al op negen dit seizoen, het meest van alle QBs in de NFL. De eerste tegen werd gelijk teruggebracht naar de endzone door Andrew Adams. Bij rust bedroeg de achterstand voor de Colts al 0-13 in dit AFC South-onderonsje.

Normaal is dat nog wel overbrugbaar, maar Colts – Titans bleef een ‘low scoring affair’, waardoor de fouten van Matt Ryan extra zwaar doorwogen. Ondanks de touchdown die Ryan in kwart drie nog gooide naar Parris Campbell eindigde het in 10-19 voor de AFC #1 seed van vorig jaar.

Sam Ehlinger
Het is de vraag hoe de quarterbacksituatie in Indy opgelost kan worden – dit seizoen, maar ook in de toekomst. Op het roster staat veteraan en voormalig Super Bowl-winnaar Nick Foles. Qua palmares een grote naam, maar ook niet meer dan dat. En dan is er nog Sam Ehlinger.

Inmiddels hebben de Colts dus besloten om níet te wachten op volgend seizoen en de tweedejaars op te stellen komende zondag. Ehlinger is ook een meer toekomstbestendige optie, al is het onduidelijk of hij het niveau van de NFL aan kan. Vorig jaar miste hij de eerste weken van het seizoen met een knieblessure, waarna hij alleen drie snaps speelde als veredelde running back. Tegen de Commanders gaat hij zijn eerste start maken.

Mochten de Colts het uiteindelijk tóch niet aandurven met Ehlinger, dan kan er gekozen worden voor een trade óf het draften van een quarterback in de eerste ronde komende draft. Indianapolis heeft in elke ronde een pick komend jaar en heeft dus opties, ook om eventueel verder omhoog te traden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Final NFL Mock Draft

Analist Robbert-Jan Drost komt op de dag voor de NFL Draft met zijn laatste Mock. Happy Draft Day, footballvrienden! 1. Carolina Panthers: Bryce Young, QB,

Lees verder »