Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vreemde 2012 San Francisco 49ers reünie afgelopen zaterdag

Zondag speelde San Francisco 49ers thuis in Levis Stadium tegen Kansas City Chiefs. Het was niet alleen National Tight End’s Day, maar ook het uitvloeisel van een feestelijke reünie op zaterdag van het 2012 team dat tien jaar geleden het NFC Championship won.

De reünie leverde een mooi beeld op van de tijdsgeest van weleer en de aparte karakters die tien jaar geleden in San Francisco rondliepen. Achteraf gezien mag het als een knappe prestatie worden gezien dat hoofdcoach Jim Harbaugh dit seizoen alle kikkers in de kruiwagen hield. Ga maar eens na:

  • Jim Harbaugh zette voor het eerst in zeven jaar zijn voet over de drempel van Levis Stadium. Harbaugh is één van de meest succesvolle hoofdcoaches uit de geschiedenis van de club. Hij besloot echter in 2014 de organisatie te verlaten na wat strubbelingen met de general manager destijds. Harbaugh is nog één van de grote supporters van Colin Kaepernick. De quarterback, die onlangs werd belicht in de allereerste column van Jeroen van Trierum, besloot echter zijn gezicht niet te laten zien. Of het er mee samen hangt, dat weten we niet; zijn concurrent destijds, Alex Smith, ging wel in op de uitnodiging, maar kwam uiteindelijk niet opdagen;
  • Running back Frank Gore wilde graag komen, maar verbleef in Florida. Daar had hij de handen vol aan een aanklacht van een vrouw, die beweert dat de running back haar naakt aan de haren door een hotelgang in Atlantic City sleurde. Het is natuurlijk wachten op de videobeelden, dus wellicht is het goed dat Gore zich even gedeisd houdt;
  • Wide receiver Michael Crabtree was er ook niet. Toen 49ers algemeen directeur Jed York over het feest tweette, werd ook al snel duidelijk waarom. Crabtree reageerde op social media dat hij nooit een uitnodiging had ontvangen. Als dat klopt, dan zou dat vreemd zijn. De relatie tussen Crabtree en de 49ers was gebrouileerd toen hij in 2015 de organisatie verliet, maar dat neemt niet weg dat hij wel een groot aandeel had in het NFC Championship jaar (85 catches – 1105 yards – 9 touchdowns).
  • Uitgerekend die ene persoon die San Francisco niet hoopte tegen te komen was er wel. Defensive end Aldon Smith was een snelrijzende ster die in zijn eerste twee seizoenen 33,5 sacks oprakelde. Smith werd twee keer gearresteerd voor het rijden onder invloed en kreeg regelmatig met de politie te maken voor illegaal wapenbezit. Onder de invloed van marijuana reed hij ook een boom aan gort met zijn auto en zette hij het vliegveld van Los Angeles op stelten met een valse bommelding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *