Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lebron James verandert om ethische redenen van team

Er was een tijd dat superster basketballer LeBron James helemaal wild was van de Dallas Cowboys. Sinds een jaar of acht is de liefde tussen de NBA-basketballer en America’s Team echter bekoeld. James gaf onlangs aan dat hij om ethische redenen van team is geswitched. Hij was het namelijk niet eens met de standpunten van teameigenaar Jerry Jones & Co aangaande ‘police brutality’ en de manier waarop atleten hun podium gebruikten om hier tegen te protesteren.

Zoals Jeroen van Trierum eerder in zijn column aangaf was Colin Kaepernick het gezicht van deze movement, waarbij atleten voorafgaande aan de wedstrijd knielden tijdens het volkslied. De Cowboys probeerden een einde te maken aan de protesten door spelers te verbieden te knielen. Knielen kon leiden tot een schorsing, of ergens nog, een ontslag.

Voor James een reden om elders te kijken met zijn fandom. En daarom heeft hij gekozen voor de franchise waar hij als kind in Akron, Ohio, mee opgroeide: de Cleveland Browns. Dat is an sich een te billijken keuze. Het is in ieder geval geen bandwagon materiaal, want de Browns staan momenteel met een 2-5 record weer ergens onderaan de AFC North.

Wat de keuze wel enigszins bespottelijk maakt is dat de Cleveland Browns nou niet bepaald de vlag uithangen wanneer het gaat om ethisch handelen. De ploeg verbrandde deze zomer de schatkist om de omlaag gevallen quarterback Deshaun Watson van Houston Texans naar Ohio te halen. Dit, terwijl de ploeg allang wist dat er een schorsing boven het hoofd van de quarterback hing.

Watson zit momenteel een schorsing uit van elf wedstrijden en krijgt gedurende deze periode geen paycheck. Ook moet hij een 5 miljoen dollar boete betalen en zich onder behandeling laten stellen van een therapeut. De spelverdeler kreeg deze straf opgelegd, omdat hij door 24 vrouwen is aangeklaagd. Hij zou zich tijdens massages onder de handen van het 24-tal seksueel hebben misdragen.

De Cleveland Browns spelen zondag in the Battle of Ohio (tegen Cincinnati Bengals). Of King James op de tribunes zit valt te betwijfelen. Zijn team L.A. Lakers speelt vandaag een thuiswedstrijd tegen Denver Nuggets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *