Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Jeroen’s Scramble: Happy Wife, Happy Life

De kogel is de door de kerk. Tom Brady en Gisele Bündchen zijn uit elkaar. Na weken speculatie kwam het koppel met een officieel statement. Is dit het moment dat QB Brady de stress van zich afschudt en zich weer presenteert als de man met ijs in de aderen of blijft hij het irritante ventje dat boos wordt als hij zijn zin niet krijgt (of verliest).

Afgelopen week was Tom Brady wereldnieuws. Zelfs in het toch wel footballschuwe Nederland wist de quarterback NU.nl te halen. Dit keer niet om sportieve prestaties of vervelend gedrag, maar vanwege zijn huwelijk. Na een 13-jarige huwelijk met supermodel Gisele Bündchen was er nu een publiekelijke scheiding. Volgens The New York Post zou de breuk vooral veroorzaakt zijn door het werk van Brady. In februari kondigde de QB, op 44-jarige leeftijd, aan zijn footballhelm aan de wilgen te hangen. Over het waarom is nooit een eenduidig antwoord gekomen. Gezondheid? Drive? Ambitie? Het had er vast allemaal mee te maken. Nog geen maand later liet Brady weten toch door te gaan. Iets waar volgens de Amerikaanse krant Gisele niet echt heel blij van werd.

De term Happy Wife, Happy Life is een veelgebruikte in de Verenigde Staten en gaat natuurlijk ook wereldwijd op. Ook voor een multimiljardair quarterback. In de eerste weken van het 2022/23-seizoen bleek Brady een schim van zijn oude zelf. De geconcentreerde iceman was meer dan eens zichtbaar geïrriteerd en uitte dat tegenover zijn ploegmaten en de tegenstander. De eerste barst in de spiegel was te zien tijdens een wedstrijd tegen New Orleans Saints. Brady maakte een pistoolgebaar naar de bank van de Saints. Iets dat niet gewaardeerd werd door onder andere Marshon Lattimore. Waarna meerdere andere spelers zich daar mee bemoeiden. De QB liep echter weg toen de vuisten begonnen te vliegen. De boosheid en frustratie leken iedere week terug te komen op het veld. Tijdens de wedstrijd tegen Pittsburgh Steelers ging Brady los op zijn linemen na een sack, een verlies van negen yards en een fumble. Je zag hem roepen ‘You’re so much better than the way you’re f-king playing.’ 

Begin oktober was daar het voorlopige dieptepunt. Grady Jarrett van de Atlanta Falcons ontving tijdens de wedstrijd tegen Tampa Bay een unnecessary roughness penalty. Een week later ontving Brady echter een boete van 11.139 dollar. Hij zou na de penalty een trapbeweging hebben gemaakt toen Jarrett en hij opstonden. Deze acties zouden toe te schrijven kunnen zijn aan het toch wel teleurstellende seizoen van de Buccs.  Natuurlijk speelden ook de huwelijksproblemen mee.

Nu de kogel door de kerk is lijkt de toekomst een stuk makkelijker voor Tom. Weg met frustratie en vol de focus om samen met zijn teamgenoten een gooi te doen naar zijn zoveelste SuperBowl-ring. Mocht hij dit voor elkaar krijgen dan zou dit een ongelofelijke sportieve comeback zijn. De vraag is alleen of de wereld Tom Brady nog trekt na zijn wangedrag. Zelfs de die hard Tampa Bay-fan moet dit seizoen van tijd tot tijf het schaamrood op de kaken hebben gekregen van de Brady-acties. En wat te denken van de tegenpartij-fans. Zij kotsen de QB nu nog meer uit en zullen dat zeker vocaal gaan uiten. En we weten inmiddels hoe Tom met irritatie omgaat. Na Deflate Gate (herinnert u zich deze nog?), is de kans groot dat Attitude Gate verstrekkende gevolgen gaat hebben voor de vrijgezelle Brady.

Jeroen van Trierum is pop culture journalist en sinds het maken van meerdere verhalen over de Amsterdam Admirals American Football-fan. Op zondagavond is hij niet te storen en na Tennessee Titans, New Engeland Patriots sinds drie jaar LA Rams-fan. Niet zo vreemd want na Amsterdam is Los Angeles ‘zijn’ stad. Voor Gridiron schrijft hij iedere week een column over de wondere wereld van de National Football League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *