Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Zondag beste aanval tegen beste verdediging: Niners (7-4) vs. Dolphins (8-3)

Aankomende zondag staat er een bijzondere NFL-pot op het programma. Hoofdcoach Mike McDaniel van de Miami Dolphins reist met zijn ploeg af naar zijn voormalige werkgever; San Francisco 49ers. Het is een clash tussen twee teams met een winning record (met Miami op 8-3 en San Francisco op 7-4). Beide ploegen hebben sinds week 8 niet meer verloren. De Dolphins

McDaniel gooit na zijn job als offensive coordinator in San Francisco nu ook hoge ogen als hoofdcoach bij de Miami Dolphins. McDaniel is het brein achter een aanval met de leading passer uit de NFL in Tua Tagovailoa (met een rating van 115,7) en de leading receiver op gebied van catches (87) en yards (1.233).

In San Francisco wordt de ploeg opgewacht door de verdediging van coordinator Demeco Ryans. Zijn verdediging laat de minste punten toe in de NFL (15,7 gemiddeld per wedstrijd) en de minste yards (281,7 yards per wedstrijd). Teams wisten al zes kwarten op rij niet te scoren tegen San Francisco.

Het is slechts de vierde keer in de geschiedenis van de NFL dat er teams tegenover elkaar staan, waarvan er eentje vier keer op rij ten minste 30 punten heeft gescoord, en waarvan de ander in de afgelopen vier wedstrijden telkens minder dan 16 punten toeliet. Dat laatste keer dat dit voorkwam was op 10 november 2013, toen de San Francisco 49ers uiteindelijk met 10-9 verloren van de sterke verdediging van Carolina Panthers.

Sinds de laatste verliespartij in week 8 scoren de Miami Dolphins gemiddeld 33,8 punten per wedstrijd. San Francisco laat sinds de laatste nederlaag in week 8 slechts 10,0 punten per wedstrijd toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *