Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Mr. Irrelevant’ leidt San Francisco 49ers naar zege

Hij was de laatste keuze in de meest recente NFL Draft. Brock Purdy liet gisteren in de wedstrijd San Francisco 49ers – Miami Dolphins zien dat het niets hoeft te betekenen. Purdy leidde zijn club naar een overtuigende 33-17 zege op de meest productieve aanval uit de NFL.

Purdy werd meteen aan het begin van de wedstrijd het veld in gedwongen, toen basisspeler Jimmy Garoppolo met een ernstige blessure naar de lockerroom werd gebracht. Purdy liet zien er zin in te hebben. Totaal zonder scrupules leidde hij de thuisploeg meteen in zijn eerste drive naar een touchdown.

Spectaculair was het uitje van Purdy niet, maar de voormalig college quarterback van Ohio State was verrassend effectief met enkele gewaagde worpen. Uiteindelijk eindigde hij met 25 voltooide passes in 37 pogingen en 210 yards. Tweemaal vond hij de endzone.

Meer heeft een 49ers quarterback op dit moment ook niet nodig: San Francisco kon ook deze week weer leunen op een voortreffelijke defense, die de laatste vier wedstrijden slechts één touchdown heeft toegelaten in de tweede helft. Defensive end Nick Bosa was opnieuw de ster van de avond met drie quarterback sacks en leidde een SF-defensie die onder andere quarterback Tua Tagovailoa tot back-to-back interceptions verleidde. Uiteindelijk maakte de 49ers een einde aan de stream van Miami van vier wedstrijden op rij met meer dan 30 punten.

Tot zover het fijne nieuws.

Garoppolo heeft inmiddels te horen gekregen dat zijn voet is gebroken en dat hij de rest van het seizoen niet meer op speelminuten hoeft te rekenen. Het is opnieuw een klap in het gezicht van de quarterback die zijn trots opzij zette om de Niners dit seizoen verder te helpen. De Niners hebben inmiddels aangegeven met Purdy verder te willen dit seizoen, alhoewel de ploeg wel Josh Johnson als security blanket binnen haalde. Bovendien begon de geruchtenmolen vandaag nog verder te draaien, toen Baker Mayfield later op de dag werd gereleased door de Carolina Panthers. Durft de ploeg uit San Francisco hem te laten schieten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *