Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Vikings 10-2 na verslaan Jets, maar toch underdogs tegen Lions

De Minnesota Vikings versloegen afgelopen weekend de New York Jets en hebben een majestueus 10-2 record. Is de franchise van quarterback daarmee gemakkelijk de favoriet tegen de Detroit Lions? Nee – niet volgens de bookmakers, althans.

Rushing touchdowns van Alexander Mattison en Dalvin Cook assisteerden Cousins, die zelf een touchdown gooide naar Justin Jefferson, richting de 22-27 zege van afgelopen zondag. De New York Jets deden onder aanvoering van Mike White een dappere poging in het laatste kwart, maar een 4th down interception met luttele seconden op de klok maakte een einde aan die hoop.

Weer een zege dus voor Minnesota, die met een 10-2 record in vrijwel elke wedstrijd de favoriet zijn nu – zo zou je tenminste denken. Maar de bookmakers hebben andere ideeën en maken de Detroit Lions favoriet voor de zege. Weliswaar met slechts één punt, maar opmerkelijk is het – en toch ook weer niet.

Om te beginnen zijn de Lions prima in vorm. Het seizoen van Detroit begon 1-6, maar in de laatste vijf wedstrijden leidde Jared Goff het team naar vier zeges. Meest in het oog springend was de overwinning op de Green Bay Packers, waarna het optreden tegen de Buffalo Bills – dat slechts met drie punten sterker was – ook opmerkelijk sterk was.

De Minnesota Vikings zijn, gekeken naar de resultaten, natuurlijk nog oneindig veel beter in vorm. En toch. Geen van de zeges lijkt makkelijk te komen in Minneapolis. Alleen de allereerste wedstrijd van het seizoen werd met meer dan tien punten gewonnen, van Green Bay, en als er verloren wordt gaat dat gelijk met grote cijfers. Philadelphia was met 24-7 te sterk, Dallas zelfs met 40-3. Het puntensaldo van de Vikes is daardoor slechts +10.

Zo zeker is een nieuwe overwinning komend weekend dus niet voor Minnesota. Maar om je geld nou op Detroit te zetten… Nee, misschien is het beter om toch een ander betje te zoeken dit weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *