Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Verlies Jets duwt Cincinnati de play-offs in

Zonder er iets voor te hebben doen, hebben de Cincinnati Bengals een play-offs plek verworven. Door het verlies van de New York Jets hoort Cincinnati in ieder geval bij de acht beste ploegen uit de AFC. De ploeg uit Ohio heeft de laatste zes wedstrijden gewonnen en het is de eerste keer dat de Bengals back-to-back play-offs seizoenen noteren sinds 2015.

De wielen lijken ondertussen razendsnel van het seizoen van de New York Jets af te komen. Vannacht kon de ploeg met quarterback Zach Wilson geen enkele vuist maken tegen de Jacksonville Jaguars. Ook de coaches van de Jets zagen dat en zette Wilson aan het einde van het derde kwart op het bankie ten faveure van CFL-quarterback Chris Streveler. Hoe uitzichtloos de situatie voor de Jets is? Quarterback Mike White is geblesseerd, quarterback Joe Flacco is te oud en Streveler begon de wedstrijd nog als wide receiver.

En dat terwijl Robert Saleh het team juist weer wat jus had gegeven. Onder leiding van de hoofdcoach begon de ploeg sterk aan het seizoen met een 7-4 record, waaronder een mooie overwinning op de Buffalo Bills. De laatste vier wedstrijden werden echter verloren, waardoor de Jets nu alsnog onderaan bungelen in de AFC East met een 7-8 record.

De Jaguars varen overigens goed bij de overwinning. De ploeg ligt op koers voor de play-offs, in de wetenschap dat naaste concurrent Tennessee Titans het aankomend weekend moet doen zonder starter Ryan Tannehill. Dat de Jaguars nog op koers liggen is een groot compliment voor het team, dat het seizoen met slechts drie overwinningen uit tien wedstrijden begon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *