Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Los Angeles Chargers bereiken voor eerst sinds 2018 play-offs

Quarterback Justin Herbert speelt aanstaande januari in zijn eerste play-offs. Dat is de uitkomst van de overwinning van Los Angeles Chargers op de Indianapolis Colts. Door de overwinning (20-3) gaat dit Los Angeles team voor het eerst sinds 2018 naar het naseizoen.

Veel hoefde Herbert niet te verrichten in de wedstrijd tegen de Colts. Quarterback Nick Foles maakte een aantal kostbare vergissingen, die de Chargers uiteindelijk veel opleverde. Foles, die quarterback Matt Ryan als basisspeler verging, gooide drie onderscheppingen en was 17-op-29 voor 143 yards. Bovendien werd hij maar liefst zeven keer gesacked.

Herbert zelf was ook niet bij de pinken. Alhoewel hij 66% van zijn passes raak gooide (24 van 31), kwamen de rake salvo’s ditmaal van running back Austin Ekeler. Ekeler was verantwoordelijk voor beide scores van de ploeg.

Uiteindelijk maakte het voor Herbert niet uit: door verliespartijen van de New York Jets, New England Patriots en de Las Vegas Raiders wist de ploeg dat een overwinning tegen Indianapolis zou volstaan. Doordat Chargers een play-off plek hebben verworven, zijn er nu nog twee tickets te vergeven in de AFC. De ene behoort toe aan de divisiewinnaar van de AFC South, de ander behoort nu nog toe aan de Miami Dolphins (8-7).

Er is echter een rijtje teams dat ook naar dat laatste ticket lonkt: New England Patriots, New York Jets en Pittsburgh Steelers. Applaus voor de schemamakers: de Dolphins en de Patriots spelen komend weekeinde tegen elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *