Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dallas heeft Tennessee aan het elastiek; kruipt naar 12-4

De Dallas Cowboys hebben op donderdagnacht gewonnen van de Tennessee Titans. De ploeg heeft hierdoor een 12-4 record en blijft binnen afstand van divisieleider Philadelphia Eagles (13-2).

Ezekiel Elliott verzorgde de openingsscore vanaf de 1 yard lijn, waarna de Cowboys de score uitbreidde met een fieldgoal.

Tennessee Titans speelde zonder running back Derrick Henry en rookie quarterback Malik Willis. Willis speelde de afgelopen weken zonder al te veel resultaat, waardoor de Titans zich tot Joshua Dobbs wendde. Dobbs liet aardig spel zien, maar verloor een fumble in kansrijke positie.

Omdat ook Dak Prescott met turnovers bleef strooien (op achtereenvolgende drives een fumble, een onderschepping en een onderschepping), kon Tennessee kort voor rust terugkruipen naar 10-6. Kicker Randy Bullock converteerde de turnovers van de ‘Boyz in twee fieldgoals.

In de tweede helft loopt Dallas dan toch weg bij de ploeg uit Tennessee. Ingegeven door een defensive pass interference op 3th-and-19 kon Prescott een makkelijke touchdown gooien op tight end Dalton Schultz.

Door een gewaagde 4th-and-2 van Tennesee in scoringsgebied van de tegenpartij, blijft Tennessee hierna toch als een elastiek aan de bezoekers hangen. Wide receiver Robert Woods ontvangt een korte touchdown pass van Dobbs en maakt er 17-13 van.

Een lange touchdown catch van Dalton Schultz en een fieldgoal van Brett Maher in het vierde kwart blijken uiteindelijk onderscheidend. Door een late onderschepping van een pass van Dobbs worden de kansen op een nieuwe comeback in de kiem gesmoord.

De Eagles kunnen dit weekend weglopen met de divisie door te winnen van de New Orleans Saints.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *