Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Jacksonville Jaguars winnen AFC South

Zonder zelf aanvallend goed te spelen, hebben de Jacksonville Jaguars de AFC South gewonnen. De winnende punten komen uit een sack-fumble, die door linebacker Josh Allen voor zes punten wordt teruggelopen. De thuisploeg wint zo met 20-16.

Lange tijd lijkt er erop dat de Tennessee Titans er op de slotdag met de overwinning vandoor gaan. Met werk in de loopgraven van running back Derrick Henry en een goed presterende quarterback Joshua Dobbs scoort de ploeg zelf 16 punten en heeft het diep in het vierde kwart een 13-16 voorsprong.

Quarterback Trevor Lawrence is deze wedstrijd niet bij machte het onderscheid te maken. Twee keer in het vierde kwart krijgt hij veldpositie op een presenteerblaadje, alleen maar om met korte drives weer naar de zijlijn te moeten.

De enige keer dat de quarterback weet te overtuigen, is wanneer Jacksonville in het tweede kwart 0-10 achterstaat. Tennessee Titans eet met een lange drive het hele eerste kwart op en een fumble van Jacksonville bezorgt de ploeg nog eens drie punten. Lawrence reageert op een lange kickoff return van teamgenoot Jamaal Agnew met wat vuurwerk. Een diepe pass op wide receiver Christian Kirk brengt de ploeg terug in de race: 7-10.

Hierna begint een onderlinge wedstrijd van de kickers. Twee rake trappen van Tennessee (de defense van Jacksonville staat twee keer op het juiste moment op) en twee rake trappen van Jacksonville (eentje na een onderschepping van Dobbs) lijken te leiden tot een drive waarbij de Titans de klok uit kunnen spelen en een play-off plek kunnen stelen.

De Jacksonville Jaguars defense, die de hele wedstrijd op het juiste moment paraat is, denkt daar anders over.

Wanneer cornerback Rayshawn Jenkins om het hoekje komt om quarterback Dobbs van achter te belagen, zien we outside linebacker Arden Key al juichen. De bal komt los en wordt opgepakt door linebacker Josh Allen, die onberoerd de endzone bereikt voor de onderscheidende punten.

De plaatsing voor de NFL Play-Offs is een opmerkelijke turnaround van Jacksonville onder leiding van coach Doug Pederson. Vorig seizoen (het eerste seizoen met quarterback Trevor Lawrence) was tumultueus met hoofdcoach Urban Meyer. De ploeg eindigde met een 3-14 seizoen, nadat het seizoen daarvoor met een 1-15 campagne werd afgesloten. Ook dit seizoen leek het lange tijd niet de goede kant op te gaan. Na een 2-6 start won de ploeg echter 7 van de laatste 9 duels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *