Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

L.A. Chargers zonder sterreceiver Mike Williams tijdens Wildcard Weekend

Het Wildcard Weekend boet snel in aan kwaliteit. Zag de NFL de afgelopen weken een streep door de namen van toonaangevende quarterbacks Tua Tagovailoa (Dolphins at Bills) en Lamar Jackson (Baltimore at Cincinnati), nu komt er ook chagrijnig nieuws uit Los Angeles. De Chargers spelen hun Play-Offs wedstrijd tegen Jacksonville Jaguars zonder topreceiver Mike Williams.

De Los Angeles Chargers reizen zaterdag af naar Jacksonville. Om 2:15 uur Nederlandse tijd neemt de formatie het daar op tegen de Jags. Williams blijft echter achter in L.A. om behandeld te worden aan een rugblessure die hij in de slotweek van de competitie opliep.

Dat Williams geblesseerd is, dat is een streep door de rekening van de Chargers. De Chargers hadden een top 3 offense, maar dan wel met Williams in hun midden. Williams ving dit seizoen 63 ballen voor 895 yards en vier touchdowns. Hiermee was hij samen met Keenan Allen het favoriete doelwit van quarterback Justin Herbert, die dit seizoen in totaal 25 touchdowns gooide (tegenover 10 onderscheppingen).

Zaterdagnacht liggen er zo dus zeker kansen voor Jacksonville. Op papier kan de aanval van de thuisploeg namelijk zeker wedijveren met die van de bezoekers. De aanval van Jacksonville is door de lucht minder efficiënt dan de Chargers, maar dat compenseert de ploeg weer met de rushing attack. In total yards offense ontlopen de ploegen elkaar zo nauwelijks (6315 om 6264). Ook qua gescoorde punten liggen ze op één lijn (391 vs. 392).

Zoals zo vaak bij wedstrijden van de Jaguars en de Chargers zal het dus ook zaterdagnacht wellicht op details aankomen en een beslissende drive in de laatste minuten van de wedstrijd. Herbert zal hierbij veelvuldig de hulp van Keenan Allen in roepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *