Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hilversum Hurricanes opent thuis tegen Rotterdam

De Hilversum Hurricanes openen vandaag het seizoen thuis tegen Rotterdam Trojans. De formatie is vastberaden de slechte campagne van vorig jaar (1-9) weg te spoelen en dit jaar andere teams te verrassen. De openingswedstrijd liegt er echter niet om: Hilversum begint tegen de verliezend Tulip Bowl finalist.

Hilversum treedt aan zonder clubicoon Maurice Tielen. Tielen was zo’n twintig jaar lang ’the heart and soul on and off the field’. Vorig seizoen speelde hij deels met een ingescheurde hamstring, een blessure die hem nog steeds parten speelt, en sprak hij na het seizoen uit dat hij toe was aan een nieuw hoofdstuk. “Nu hij weg is, kom je erachter wat hij allemaal deed voor de club. Naast een quarterback met een verdienstelijke arm deed hij de was, onderhield hij de contacten met de AFBN en organiseerde hij trainingskampen,” eert Klink zijn oud-teamgenoot, daarmee grif toegevend dat de lijst met werkzaamheden nog veel langer is.

Shawn Hendrix is zijn vervanger op quarterback. Een ‘topatleet met een degelijke arm en een goede kop erop’. “Maurice had weliswaar de beste arm van de league, Shawn heeft zeker te beste benen. Het is misschien de gouden standaard in American football. Hoe lager het niveau dat je speelt, des te beter je wellicht af bent door een atleet op de meest belangrijke positie neer te zetten,” zegt Klink. Hendrix gaat onder de auspiciën van hoofdcoach Markus Zielke te werk. “We leunen op de big play, maar op defense zit onze ervaring. Sommige verdedigers spelen al vijf seizoenen bij het team.”

Defense zal tegen de Rotterdam Trojans nodig zijn. De ploeg heeft quarterback Richard Bouthoorn aan het roer staan. Bouthoorn is een van een contingent coaches dat is overgekomen van Alphen Eagles, een team dat jaren geleden drie keer op rij een landskampioenschap wist te ritselen tegen Amsterdam Crusaders. Met deze nieuwe inbreng van coaches, maar ook door een influx van nieuwe spelers, heerst er veel positiviteit in Rotterdam. Vanmiddag zal blijven of dat terecht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *