Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Limburg Shotguns verliezen duel tegen Black Angels en quarterback

De druk staat erop bij de Limburg Shotguns, wanneer ze afgelopen zaterdag de Brussel Black Angels ontmoeten. Na de smadelijke nederlaag een week eerder tegen de Amsterdam Crusaders is de verliezend finalist van vorig seizoen vastberaden te laten zien dat zij heer en meester zijn op eigen grondgebied. Dat lukt welgeteld een helft. Nadat het met een voorsprong de kleedkamer in gaat, verliest het uiteindelijk in een close game van de hoofdstedelijke opponent: 21-28.

Wat zwaarder telt voor de Shotguns is echter het verlies van quarterback Jabari Harris, die met een zware blessure de rest van het seizoen is uitgeschakeld.

De Limburg Shotguns beginnen het duel met een touchdown op wide receiver Matthew Craens. Ook de Shotguns defense doet haar werk door de opponent vlak voor hun eigen end zone de bal met een turnover on downs te veroveren. De thuisploeg gaat uiteindelijk rusten met een 14-7 voorsprong. Nadat wide out Terrence Stillwell de score gelijk maakt is het cornerback Xavier Siwabessy die de Limburgers met een pick six weer op voorsprong zet.

Ook na de rust blijft dit balans behouden. De Black Angels scoren meteen na rust via running Back Jimmy Onema, maar het is een run van quarterback Jabari Harris waardoor de Shotguns even later weer aan de leiding gaan. 

Twee special teams plays doen de ploeg hierna de das om. Een high snap leidt tot een Brusselse touchdown van wide Receiver Jonathan Leroy en even later wordt een volgende snap geblokt. Brussel Black Angel Killian Philips vangt de bal en bereikt direct de endzone. 

De Shotguns verliezen niet alleen de wedstrijd. Voor het eerst in de geschiedenis van de BNL duiken ze onder een .500 record. Daarnaast loopt bij een van de laatste plays quarterback Jabari Harris een zware blessure op die meteen het einde van zijn seizoen betekent. Een aderlating en een nieuwe test voor Limburg,  dat op 22 april om 18.00 tegen de Ghent Gators speelt.

De Amsterdam Crusaders hebben op basis van point differential de eerste plaats in de BNL. De Brussel Black Angels zitten ze echter op de hielen met eveneens een 3-0 record.

Hoofdcoach Emmanuel Lewis van de Shotguns legt uit: “Jammer genoeg kwamen we te kort. We hebben dit vooral aan onszelf te danken omwille van de vele penalty’s en turnovers. We moeten een manier vinden om dit te voorkomen zodat we beter kunnen worden als team.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *