Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Traeger Grills Game of the Week: zijn de Trojans ontwaakt na stroeve start?

In de Traeger Grills Game of the Week van de AFBN Eredivisie blikken we vooruit op het duel tussen de Rotterdam Trojans en Lightning Leiden.

Trojans zette in de tweede competitieweek tegen Hilversum Hurricanes een stroeve competitiestart recht. Of het lek boven is bij de Rotterdammers is de hamvraag van de derde competitieronde. De Trojans reizen af naar Leiden, waar de plaatselijke Lightning eigenlijk op een 2-0 record had moeten staan. Dankzij een gemiste fieldgoal in de laatste seconden, verloren zij uiteindelijk alsnog in overtime van Lelystad.

Rotterdam begon goed voorbereid aan de tweede ronde. Vooral de defense en de running game waren het grote verschil met de openingsweek van de competitie. Running back Jurienthony Bokshoven deed met 183 rushing yards van zich spreken en was onhoudbaar, terwijl de defense quarterback Shaun Hendrix aan banden legde. Tegen Lightning Leiden kunnen ze dat beproefde concept weer van stal halen. Lightning was in de vorige wedstrijd tegen Lelystad Commanders namelijk uiterst vatbaar voor de run van onder andere Geordy Leito. Leito spoedde zich naar meer dan 100 yards op 11 carries.

De defense van Leiden moet zich dus instellen op de running game en hopen dat Trojans’ quarterback Richard Bouthoorn het niet op de heupen krijgt. De spelverdeler heeft nog niet de vorm van de quarterback die ooit aan het roer stond van het nationale team, maar zijn laatste twee kwarten waren wel de meest behoorlijke. Dat mocht ook wel, want de eerste zes waren niet om over naar huis te schrijven.

Leiden heeft in quarterback Tim Hellemans een quarterback die zowel kan gooien als kan rennen, dus de Rotterdamse defensie heeft het roer niet zo heel rigoureus om te gooien ten opzichte van Hilversum Hurricanes. Waar men wel achtzaam op moet zijn is running back Owen van Gorcum. De offensive player van de openingsronde van de competitie rakelde ook de vorige competitiewedstrijd zijn yards op.

Lightning Leiden had de thuisopener tegen Lelystad Commanders ook simpelweg moeten winnen. Kort voor tijd had het team uit de Sleutelstad de tweede overwinning op de slof, maar schoot het een potentiële game-winning field goal tegen de uprights.

Door dat onrecht lijkt Lightning op papier geen partij voor Rotterdam, maar de verrichtingen aan de Montgomerylaan kunnen best wel eens een verrassende ontknoping kennen. Kickoff: Eerste Paasdag, 14.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *