Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dany Ortega pakt heldenrol in implosie Rotterdam

Footballfosiel Dany Ortega vervangt quarterback Tim Helleman afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Rotterdam Trojans en leidt Lightning Leiden met drie touchdown passes naar een schokkende 42-0 overwinning op beoogd titelkandidaat Rotterdam Trojans. De strategische keuze van hoofdcoach Brian Spapens pakt zo wonderwel goed uit.

Al op de kickoff gaat het mis voor de Rotterdammers, wanneer de return wordt gefumbled. Gelukkig voor Rotterdam kan de thuisploeg nog niet echt veel met de bal doen. De Leidenaren houden slechts een fieldgoal over aan de fout.

Rotterdam komt aardig hierna aardig mee en krijgt zelfs een aantal mogelijkheden van Lightning Leiden in het begin van de wedstrijd in de schoot geworpen. Twee onderscheppingen en een fumble leiden uiteindelijk echter tot niets voor de Zuid-Hollanders. Wel heeft de laatste fumble impact op de wedstrijd, omdat hoofdcoach Brian Spapens besluit de Leidse voorman Tim Helleman te vervangen door Dany Ortega. Niemand kan in die fase van de wedstrijd bedenken dat het een blow-out voor Leiden zou worden.

Vervanger Dany Ortega drukt meteen zijn stempel op de wedstrijd en geeft de opponent het gevoel dat ze voor Jan met de korte achternaam naar de Sleutelstad zijn gekomen. Ortega gooit een fraaie pass op Raoul Bodo (41 yards), die uiteindelijk wordt verzilverd door een touchdown van Hellemans. Guillaume Soudain toont zich hiernaast een atleet door twee keer als kurkentrekker de bal uit de lucht te plukken voor 55 en 18 yards touchdowns.

Rotterdam Trojans staat erbij en kijkt er naar, alhoewel niemand aan de start van het vierde kwart kan bevroeden dat de score dan nog zover op zou lopen. Rotterdam Trojans heeft echter de reguliere basisspeler op quarterback niet mee en moet het deze wedstrijd doen met Quentin Buy.

Buy komt niet verder dan drie completions en gooit bovendien de wedstrijd in het vierde kwart weg. Twee onderscheppingen worden door de Leidse verdediging voor touchdowns teruggelopen, wanneer de Rotterdamse formatie zich al in een diep gat heeft gegraven. In beide gevallen speelt verdediger Gage Gusman een rol. De eerste onderschepping pakt hij zelf in de flat en bij de tweede (die uiteindelijk wordt gevangen en teruggebracht door DeOnte Ellis) geeft hij de beslissende bat-up-in-the-air.

Tot overmaat van ramp van Rotterdam vertoont running back Jurienthony Bokshoven (hij eindigt de wedstrijd met 16 carries voor 51 yards) oude kuren door de bal in de laatste Rotterdamse drive op te hoesten. Ortega kan er geen genoeg van krijgen en gooit in de slotminuten ‘gewoon’ nog even een 35-yard touchdown pass omdat het kan. Ontvanger Sliman Ziyech brengt het wedstrijdtotaal van zijn spelverdeler op 189 yards.

Foto: Sabine van Nistelrooij

3 reacties

  1. Voor Helleman pakken we de granaat. De naam van Ziyech hebben we rechtstreeks overgenomen uit de wedstrijdformulieren, dus wederom de vraag of de club gewoon de administratie op orde kan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *