Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lelystad zet Rotterdam eenvoudig opzij en gaat naar Tulip Bowl: ‘Nog twee weken hard werken’

Het combiteam Lelystad Commanders/Flevo Phantoms heeft zondag korte metten gemaakt met de Rotterdam Trojans in de play-offs om een plek in de Tulip Bowl. In tropische omstandigheden ging de finalist van vorig jaar er met 29-6 vrij kansloos af in de polder.

De Commanders wonnen groep A in de Eredivisie en verkregen zo het thuisvoordeel als #1 seed. Met hangen en wurgen hielden de Trojans in groep B de Hilversum Hurricanes achter zich om als nummer twee ook de play-offs te behalen.

Dat de Rotterdammers, die vorig jaar de Tulip Bowl verloren van de Amsterdam Crusaders, dat succes dit jaar niet gingen halen werd zondag echter duidelijk. Vooral in het derde kwart, dat door de polderlingen al met een 8-0 voorsprong werd begonnen dankzij de tandem Carlo & Frank van Deventer, liep de thuisploeg weg.

De Trojans begonnen daarin op offense, maar zagen Wira van der Vegt namens Lelystad een interception terugrennen naar de endzone. De mooiste play van de dag was echter van Frank van Deventer bij diens tweede touchdown. De receiver ving de bal op een diepe pass van broer Carlo aan de zijlijn, een paar yards met daarin een cornerback voor de endzone. En dan. Een subtiele schijnbeweging, de verdediger het bos in. Bíjna arrogant is het, hoe Van Deventer met de bal de endzone in stapt.

Ook Sidney Kunst scoorde nog voor de Flevolanders, waarmee het puntentotaal op 29 kwam. Jurienthony Bokshoven deed nog wat terug namens Rotterdam, maar de zege van Lelystad kwam niet meer in gevaar.

Carlo van Deventer loodste zijn team dus naar een soepele zege, al waren de omstandigheden – 32 graden en amper een zuchtje wind – loodzwaar. ”Dat was meteen al duidelijk, ik merkte het aan de linemen. Ze stonden al te koken in de eerste drive. Maar we konden acclimatiseren, onze rust pakken in de schaduw, we hadden de discipline om dat vast te houden.”

En dus mag de veteran-QB opnieuw naar de eindstrijd om de landstitel. Eentje die Lelystad nog nooit won. ,,We hebben Leiden dit seizoen al gepakt, dit is het seizoen dat het moet gebeuren” is Van Deventer vastbesloten. ,,We gaan er nog twee weken hard aan werken. We gaan onze wonden verzorgen, de energie even terugkrijgen en dan nog één keer full gas.”

De Tulip Bowl vindt op zondag 9 juli plaats in Almere, op het veld van de Flevo Phantoms. Voor de Commanders wordt het de derde finale in de jacht op de eerste titel, de kompanen van de Phantoms haalden nog nooit de bowl-game. Tegenstander Lightning Leiden stond wel al eens in de eindstrijd maar verloor die, in 2009. Nederland krijgt dus hoe dan ook een nieuwe landskampioen.

Foto’s: Digishotspro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *