Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tulip Bowl Weekend in Almere

Aankomend weekend vindt in Almere het Tulip Bowl Weekend plaats. Op zondag 8 en zaterdag 9 juli worden er in verschillende disciplines finalewedstrijden gespeeld. Op het sportpark van de Flevo Phantoms in Almere Haven is een horecahoek ingericht en is vertier voor de kinderen. Een tribune van 500 mensen biedt plek aan de geïnteresseerden.

Kaarten zijn per dag verkrijgbaar en kosten 10 euro. Een ticket voor het hele weekend kost je 15 euro. Tickets zijn hier te koop.

Het weekend begint op zaterdag om 14 uur met een demonstratiewedstrijd van de WFL, de vrouwenliga van american football. Om 19 uur staat de finale van de eerste divisie op het programma. Tijdens de Runner’s Up Bowl staan de Utrecht Dominators en de Maastricht Wildcats tegenover elkaar. Maastricht eindigde het reguliere seizoen bovenaan met een 7-1 record en kreeg hierdoor in de halve finale vrijaf. Utrecht Dominators plaatste zich voor de finale door twee weken geleden het combiteam Gladiators met 17-0 te verslaan. Maastricht is de favoriet. De Limburgers wonnen in het reguliere seizoen twee keer van de Domstedelingen: het werd in onderlinge confrontaties 18-0 en 23-9.

Op zondag om 12:00 uur spelen de Cadets de landelijke finale om vervolgens rond 15 uur over te gaan in het absolute slotstuk: Tulip Bowl XXXVII. Hierbij staat als een paal boven water dat Nederland zondagavond een kersverse nieuwe Nederlands kampioen heeft, want zowel Lelystad Commanders als Lightning Leiden wisten nog nooit een eindstrijd op het hoogste niveau te winnen.

Lightning ging met een 6-1 record door het seizoen. De enige wedstrijd die de ploeg verloor was uitgerekend tegen de Commanders. De ploeg uit Lelystad profiteerde van een gemiste fieldgoal op de paal aan het einde van de reguliere tijd en ging er in overtime met de overwinning vandoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *