Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL-contract lonkt voor Thomas Odukoya: tight end oogst lof in Titans’ preseason

De Nederlandse American footballer Thomas Odukoya lijkt dichter bij een rosterspot dan ooit tevoren. De Almeerder liet zich afgelopen weekend gelden in de preseason game van de Tennessee Titans tegen de Minnesota Vikings en krijgt veel waardering daarvoor.

Odukoya bewoog zich afgelopen jaar als International Player Pathway Program (IPPP)-speler al rondom het 53-man-roster bij de Titans. Via het internationale programma mocht hij doordeweeks aansluiten bij de hoofdmacht van Tennessee, maar werd hij niet één keer geselecteerd voor een wedstrijd.

Dat lijkt nu wel eens te kunnen veranderen. De Nederlander, die zijn eerste football-stapjes zette bij de Flevo Phantoms uit zijn thuisstad Almere, viel positief op in de preseasonwedstrijd tegen de Minnesota Vikings. Odukoya, vooral een blocking tight end, leverde uitstekend werk in zowel pass protection als run blocking. Meerdere NFL-journalisten zagen in hem een waar talent.

Ook head coach Mike Vrabel sprak zijn waardering uit over de tight end, die overigens in de passing game niet één keer getarget werd. ,,Hij heeft goed getraind tegen onze jongens en dat meegenomen naar de wedstrijd. Er is niemand die meer geeft om dit team en keihard werkt en dat betaalt zich uit. Het is mooi als goede dingen gebeuren bij fantastische mensen.”

Komende dinsdag, 29 augustus, wordt duidelijk of hij bij de 53 spelers tellende selectie van de Titans wordt gehaald. Voor die tijd speelt de franchise nog een wedstrijd in het voorseizoen tegen de New England Patriots.

In het laatste Gridiron magazine spraken we uitgebreid met Odukoya over zijn huidige situatie. Dat nummer bestel je nu hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *