Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

89 jarige fan boegbeeld van historische zege Detroit Lions

De Detroit Lions hebben voor het eerst sinds 1991 een wedstrijd in de play-offs gewonnen, door gisteravond af te rekenen met de Los Angeles Rams.

Het was de avond van quarterback Jared Goff, die met Rams-collega Matthew Stafford van team wisselde in 2021. Het was ook de avond van head coach Dan Campbell, die de Lions naar z’n hand zette. Maar hét gezicht van de verlossende Lions-zege werd de 89 jaar oude Benjamin Capp, al 66 jaar seizoenkaarthouder bij de franchise.

Er zijn weinig franchises die zoveel heartbreak hebben meegemaakt als de Lions. Negen keer op rij verloor het een play-off wedstrijd, in 1991 won het voor het laatst. Drie seizoenen sindsdien won het slechts drie wedstrijden of minder en in 2008 volgde het absolute dieptepunt met een record van 0-16.

Zondagnacht veranderde alles. Met uitgerekend Jared Goff under center, tegen de Los Angeles Rams die hem niet goed genoeg achtten, pakten de Lions hun overwinning. Het leek zelfs een redelijk eenzijdige affaire te worden, maar bij rust stond er 21-17 op het bord. In de resterende kwarten deed vooral de Lions offense wat het moest doen en dus eindigde de wedstrijd, die geen enkele turnover kende, in 24-23.

Eén man maakte alles mee – de vele, vele magere jaren, en nu de eerste play-off-zege in 22 jaar. Het is de stokoude Lions-fan Benjamin Capp, die al een seizoenkaart heeft in ‘Motor City’ sinds het laatste NFL-kampioenschap van Detroit in 1957. Uitzendende omroep NBC nam hem voor én na de wedstrijd in beeld en maakte Capp in één klap tot een kleine beroemdheid. Als perfect toonbeeld van het lange wachten dat de gehele Lions-franchise heeft moeten doorstaan.

De Lions mogen bovendien opnieuw thuis in actie komen in de divisional round, met dank aan de zege van de Packers op de Cowboys. Het speelt komend weekend thuis tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Tampa Bay Buccaneers en de Philadelphia Eagles. Wie weet wordt dit het mooiste jaar uit het lange leven van de 89-jarige Capp.

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *