Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cowboys volledig voor schut gezet door Packers in wildcard game

De Dallas Cowboys dachten een Super Bowl-waardig roster te hebben maar zijn al na één wedstrijd uitgeschakeld in de play-offs. De Green Bay Packers lieten zondagavond geen spaan heel van ‘America’s team’ en scoorden maar liefst 48 punten in Texas. Dallas zette daar 32 tegenover, maar een groot deel daarvan kwam toen de wedstrijd al gespeeld was.

Dit jaar leek alles op z’n plek te vallen voor de Cowboys. Alle sterren waren dit regular season op afspraak: Dak Prescott, CeeDee Lamb en Micah Parsons om er eens drie te noemen.

Dallas kwam mede dankzij hen met een 12-5 record de play-offs in. Tegenstander? Green Bay, waarvan het al een puike prestatie is dat zij het postseason überhaupt haalden. Ze deden dat als #7 seed en van serieuze verwachtingen was voor de formatie van head coach Matt LaFleur dit jaar geen sprake.

In AT&T Stadium lijken die rollen echter volledig omgedraaid in de wildcard game. Running back Aaron Jones staat na iets meer dan een kwart al twee keer op het scorebord, Dontayvion Wicks komt daarbij na een pass van Jordan Love en dan was er ook nog een 64 yard pick six van Darnell Savage.

Kansloos
Als de Cowboys eindelijk zelf tot scoren komen, bij het verstrijken van kwart twee, hebben de Packers al 27 punten op het bord staan. Na rust wisselen de teams scores uit, maar komt een comeback voor de absolute favoriet in dit duel, Dallas, nooit serieus in de buurt.

Aaron Jones is de grote uitblinker met 118 rushing yards en 3 touchdowns, maar ook quarterback Jordan Love zet een topprestatie neer. 16/21, 272, 3-0 – dat zijn moddervette cijfers in je eerste jaar als starter, bij je debuut in de play-offs zelfs.

Eervolle vermelding in dit duel aan de zijde van de Cowboys komt eigenlijk alleen Jake Ferguson toe. De tight end vangt voor het eerst in zijn nu tweejarige carrière meer dan één touchdown in een wedstrijd – drie zelfs – maar die prestatie zal door velen onopgemerkt blijven. Niet door ons.

De Green Bay Packers weten als #7 seed dat ze in de divisional round tegen first seed San Francisco 49ers gaan spelen. Wederom zal elke volger de ploeg uit Wisconsin kansloos achten, maar nu wel met de giga-stunt tegen de Cowboys in het achterhoofd.

Boys will be…
In Dallas rest niks anders dan wéér teleurstelling. Wéér een jaar dat van hoop in hopeloosheid is veranderd. De Cowboys zijn vijfvoudig Super Bowl-winnaar, maar kwamen al lange tijd niet meer in de buurt van dat succes. In 1995 won de franchise de prijs voor het laatst, sindsdien haalde het zelfs geen conference championship game meer. De positie van head coach Mike McCarthy was al niet geheel zeker, nu is het de vraag of zijn baan nog houdbaar is. Ook defensive coordinator Dan Quinn, die onder andere bij de Seattle Seahawks hoog op de lijst zou staan als eventuele nieuwe head coach, zal zich na een abominabele defensieve uiting nog eens achter de oren krabben.

Foto: Pro Shots / Zuma Press

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *