Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vrije val Philadelphia Eagles eindigt met doodsmak in Tampa Bay

Baker Mayfield lives to play another week. De quarterback van de Tampa Bay Buccaneers leidt zijn ploeg naar een indrukwekkende 32-9 overwinning tegen het kwakkelende Philadelphia Eagles en gaat door naar de Divisional Play-Offs.

Het is pas de tweede overwinning in de loopbaan van Mayfield in de Play-Offs. Hij eindigt de wedstrijd met 22 completions uit 36 pogingen met 337 yards en 3 touchdowns, een statistiek die nog nooit door een Tampa Bay quarterback in de geschiedenis werd overlegd.

Philadelphia begon het seizoen met 10 overwinningen in de eerste elf wedstrijden, maar zette na een nederlaag tegen San Francisco 49ers in de dertiende speelronde een vrije val in. Van de laatste zeven wedstrijden werden er zes verloren.

Dat is niet gek, als je kijkt hoe er bij de eerste touchdown van de Buccaneers wordt verdedigd. Receiver David Moore krijgt alle ruimte om zonder kleerscheuren de endzone te bereiken. Met een touchdown en twee fieldgoals wordt het 13-0, zonder dat de Eagles ook maar een deuk een pakje boter hebben kunnen gooien.

Na het uitwisselen van fieldgoals lijkt er toch nog leven in de Eagles te komen. Met nog drie minuten te gaan in de eerste helft, scoort Philly een touchdown. De ’Tush Push’ als two point conversion is echter geen onverdeeld succes. De Buccaneers houden de tweepunter buiten de endzone, waardoor het 16-9 wordt. Het blijken de laatste punten van Philadelphia deze avond.

Aan het einde van het derde kwart geeft Philadelphia definitief op, na een bizar slechte drive die in de eigen endzone eindigt met een safety. Dit geeft Tampa een 18-9 lead en de mogelijkheid de wedstrijd op slot te gooien. Mayfield weet zich van zijn taak gekwijt en gooit twee lange touchdown passes. Trey Palmer zorgt nagenoeg meteen na de safety voor een TD-catch met 50 YAC. En de wedstrijd eindigt met een jump bal richting Chris Godwin voor de uiteindelijke 32-9 mokerslag.

De nederlaag betekent het pensioen van Jason Kelce. Hij kondigt na het verlies aan dat hij zijn shoulderpads aan de wilgen hangt. NA 13 seizoenen.