Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Eerste NFC Championship voor Lions sinds 1991

Fraai is het niet, maar de Detroit Lions hebben nog steeds kans op het eerste Super Bowl optreden uit de clubgeschiedenis. De Lions bereikten de NFC Conference Championships, de eerste sinds 1991, na een 31-23 overwinning op de Tampa Bay Buccaneers. De Lions staan daar tegenover de San Francisco 49ers. 

Het Lions-thuispubliek kan al snel op de banken, alhoewel een three-and-out op de openingsdrive daar geen aanleiding toe geeft. Wanneer de ploeg quarterback Baker Mayfield onderschept, is het echter een 23 yards fieldgoal die de eerste voorsprong van de wedstrijd brengt. 

Een tweede lange sack op Baker Mayfield in korte tijd, zorgt ervoor dat de angel uit de aanval van de Buccaneers wordt gehaald. De ploeg houdt er echter wel een fieldgoal aan over om de score gelijk te trekken. 

Running back Jahmyr Gibbs en tight end Sam LaPorta laten hierna zien waarom ze tot de top offensive rookies van seizoen 2023 behoren. Het duo heeft een groot aandeel in de overwinning; Laporta met negen catches, Gibbs met een rushing touchdown en een 8,3 average. De touchdown na hun bergverzettende werk komt echter van receiver Josh Reynolds voor de 10-3 voorsprong.

De Buccaneers kunnen aanvankelijk de score van Lions niet beantwoorden, wanneer ze de welbekende boink horen van een fieldgoal die op de paal belandt. Net voor de rust roert Evans echter zijn staart met twee fantastische vangballen. De bezoekers kunnen hierdoor vanaf de 2 yards lijn makkelijk scoren voor een 10-10 ruststand.

Het derde kwart is een schaakspel en beide teams worden duidelijk zenuwachtig over het verloop van de wedstrijd. Drie opeenvolgende punten worden doorbroken wanneer tight end Wright voor meer dan 20 yards het veld opstoomt. Vanuit de redzone is het running back Reynolds die op 4th down binnen buldert voor de voorsprong.

Baker Mayfield lijkt het Lions-publiek de adem te ontnemen, wanneer hij voor de gelijkmaker zorgt, maar Detroit neemt hierna het voortouw. Met een touchdown run van Gibbs en een touchdown catch van Amon St. Brown neemt Detroit twee touchdowns afstand.

Toch wordt het nog spannend. Een ongelooflijke conversie van Tampa Bay op 4th-and-14 en fraaie passes naar Godwin en Evans zorgen ervoor dat de wedstrijd tot aan het gaatje gaat, ondanks dat Tampa een two point conversion mist (31-23). De wedstrijd eindigt echter met een slechte pass van Mayfield. Zijn tweede onderschepping van de avond stuurt Detroit naar San Francisco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *