Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lightning Leiden zonder poespas naar 2-0

Lightning Leiden heeft opnieuw gewonnen. In de home opener verslaat de ploeg Utrecht Dominators met 27-0. De ploeg uit de Sleutelstad heeft dit seizoen nog geen tegentreffer hoeven incasseren en ligt op koers voor een nieuwe Tulip Bowl finale. Toch was het tegen Utrecht allerminst fraai wat de ploeg liet zien.

In de eerste twee kwarten was het duidelijk aftasten. Lightning was de bovenliggende partij, maar kreeg geen first downs aan een geregen. De formatie moest daarom tot twee keer toe genoegen nemen met een fieldgoal.

Pas toen Utrecht tegengas begon te geven, kreeg Lightning de electriciteit die nodig was voor een score. Utrecht stormde het veld over, maar gaf de bal op. Leiden maakte hier makkelijk gebruik van met een drive op eigen kracht. De vonk sprong over toen receiver Joshua Breuken op slag voor rust een fraaie touchdown ving tussen een aantal Domstedelingen. Aangever was quarterback Lars Wenger.

Saillant detail: Breuken was ook al verantwoordelijk voor de twee fieldgoals die de ploeg binnen trapte.

Voor de neutrale kijker was het derde kwart een ware kwelling. Geen enkele drive werd afgemaakt, waardoor dit deel van de wedstrijd van punts aan elkaar hing. Ook Utrecht Dominators wist namelijk niks duurzaams op te bouwen.

In het vierde kwart probeerden de bezoekers het nog wel, maar het initiatief werd meteen in de kiem gesmoord. Defensive back Dante Torbed aasde op een pass van de quarterback van Utrecht, dook onder de bal en bracht deze 30 yards terug voor een score.

Owen van Gorcum mocht met een minuut te spelen nog een laatste touchdown scoren. Hij liep van dichtbij binnen (2 yards) om de 27-0 op het scorebord te krijgen. Utrecht voelde toen al dat het machteloos was om in Leiden te scoren. Het knielde de wedstrijd uit en loopt daarmee tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *