Extreme bijltjesdag voor NFL

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gisteren eindigde het NFL-seizoen voor 20 teams. Met de slotdag van de reguliere competitie sneuvelen traditiegetrouw ook enkele NFL-loopbanen van hoofdcoaches. Dirk Koetter van de Tampa Bay Buccaneers en Todd Bowles van New York Jets hoeven niet meer terug te komen.

Koetter wist niet te overtuigen aan de hand van zijn quarterback Jameis Winston. De Tampa Bay Buccaneers sloten het seizoen af met een 5-11 record en dat was niet genoeg om de Glazer-familie enthousiast te maken. Koetter eindigt zijn regeerperiode in Florida met een 19-29 record.

Todd Bowles ligt er, volgens de verwachtingen, uit in New York. De Jets besloten de hoofdcoach zijn ‘pink slip’ te geven na vier seizoenen. In 64 NFL-wedstrijden kwam de coach tot 24 overwinningen.

Later op maandag werd bekend dat ook de Miami Dolphins (Adam Gase), Cincinnati Bengals (Marvin Lewis), Denver Broncos (Vance Joseph) en de Arizona Cardinals (Sam Wilks) afscheid hebben genomen van hun hoofdcoach.

Eerder dit seizoen werden Mike McCarthy (Green Bay Packers) en Hue Jackson van de Cleveland Browns al aan de kant gezet. Vooral het vertrek van laatstgenoemde coach zorgde onmiddelijk voor betere resultaten. De Browns sloten het seizoen gisteren af met een 7-8-1 record. Het team kwam twee punten te kort om divisierivaal Baltimore Ravens uit de playoffs te stoten.

Quarterback Baker Mayfield verbeterde wel het record van touchdown-passes voor een rookie quarterback. Mayfield wist 27 keer een receiver in de endzone te vinden. Dat is één touchdown-pass beter dan Peyton Manning bij de Indianapolis Colts in 1998.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »