Dutch Lions wacht Poolse heksenketel

Op 14 september aanstaande spelen de Dutch Lions een vriendschappelijke oefeninterland tegen Polen. In Warschau mag de Nederlandse vertegenwoordiging laten zien dat het gelijke tred kan houden met de Poolse medespeler. In het voormalige stootkussentje van communistisch Rusland is namelijk een ware American football revolutie bezig.

American football werd circa twee jaar geleden serieus opgepakt door een handvol Poolse vakidioten. Alhoewel de competitie toen nog in de kinderschoenen stond, deden de heren alsof ze door de NFL zelf waren gezonden. En dat straalden ze ook uit. Al snel begon iedereen zo in het concept te geloven, dat ook ESPN America er de wind onder blies.

Afgelopen jaar liet de Poolse bond, in navolging van de finalesuccessen bij de Belgische vakbroeders, zien wat je kunt doen als je de knoopjes op een fraaie manier aan elkaar lult. Liefst 22.000 toeschouwers kwamen op de Poolse Super Bowl af, een wedstrijd tussen de Warsaw Eagles en de Gdynia Seahawks.

Voor Claudio Bartolozzi is de oefenwedstrijd een manier om continuiteit aan te brengen in het nationale team. Het nationale team is dan ook sinds kort een van de pijlers van de Nationale bond. “Vroeger stelden we een keer in de vier jaar een nationale ploeg samen, omdat de EKs dat vereisten,” aldus Bartolozzi. “Maar we willen er meer uithalen en er elk jaar aandacht aan besteden. We proberen dus elk seizoen twee oefenwedstrijden te organiseren. Polen is goed georganiseerd en lijkt dus een ideale tegenstander om ons tegen te meten.”

Afgelopen weekend hielden de Dutch Lions tryouts op Sportpark Sloten. Van de 70 uitgenodigden spelers waren er zowel zaterdag als zondag circa 35 in tenue terug te vinden op het veld.

 

0 reacties

  1. Wordt met betrekking tot deze oefen wedstrijd promotie gemaakt in Nederland om hier aandacht voor te vragen bij de Pers? Bijvoorbeeld bij NOS of zoiets dergelijks? Of is Gridiron de enige die het interessant gaat vinden?

    1. Wij proberen voornamelijk via de sociale media (www.facebook.com/TheDutchLions), via de website. Maar dit wordt allemaal gedaan door spelers uit het team. Die hebben helaas geen connecties met NOS oid.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.