Marty Schottenheimer overleden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Een van de meest vooraanstaande American football-coaches uit de NFL-geschiedenis is overleden. Marty Schottenheimer, over een periode van 21 seizoenen hoofdcoach van onder meer de Kansas City Chiefs en de San Diego Chargers, overleed vandaag op 77-jarige leeftijd aan de gevolgen van Alzheimer. De ziekte werd in 2014 bij hem vastgesteld.

Schottenheimer kwam in zijn bejubelde loopbaan tot 200 overwinningen in 327 wedstrijden. Slechts twee keer had de hoofdcoach een losing season. Zijn coaching filosofie kreeg al snel een eigen naam. Zijn teams speelden ‘Martyball’.

Grootste smet op zijn loopbaan is dat de hoofdcoach nooit tot aan de Super Bowl reikte. In de play-offs was zijn track record een stuk minder aansprekend. Van de 18 play-offs wedstrijden won hij er slechts vijf.

Schottenheimer coachte zijn laatste wedstrijd in 2006, toen hij de San Diego Chargers naar een 14-2 record loodste, alleen maar om in de eerste ronde van de play-offs te verliezen tegen de New England Patriots.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »