NFL weigert Super Bowl advertentie Veteranen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Vrijheid van meningsuiting wordt doorgaans gepropagandeerd in de VS. De NFL past tijdens de Super Bowl desondanks wat onvervalste censuur toe op een ingestuurde advertentie van de Veteranen.

De AMVETS plaatste in hun advertentie de tekst ‘Please Stand’. Een overduidelijke vingerwijzing naar de keten van knielende spelers tijdens het volkslied het afgelopen seizoen. De NFL deze discussie niet opnieuw laten oplaaien. En stelde voor de tekst aan te passen in ‘Please Honor our Veterans’ of ‘Please Stand for our Veterans’. De AMVETS gingen niet akkoord, waarna de NFL de reclame-uiting annuleerde.

Slimmer was ‘Veterans for Foreign Wars’ die de tekst ‘We Stand for Veterans’ gebruikte. Hun advertentie kwam wél door de ballotagecommissie.

Roger Goodell heeft inmiddels een officiële klacht gehad van de AMVETS. In een reactie is al aangegeven dat het programmaboekje van de Super Bowl nooit ruimte heeft gegeven aan politieke statements. Daarnaast ligt het boekje waarschijnlijk al bij de drukker, dus de AMVETS moeten het met deze media-aandacht doen. Misschien zo slecht nog niet?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »