President Trump blundert met aardrijkskunde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Hij zal niet de laatste zijn die het geografische foutje maakt, maar wel de meest machtige. De Amerikaanse president Donald Trump had gisteren de lachers op z’n hand, toen hij de nieuwbakken Kansas City Chiefs feliciteerde met hun Super Bowl overwinning.

Trump gaf aan dat hij trots was op het team en dat ze ook een mooi voorbeeld waren voor de hele staat Kansas. Het probleem daarmee: Kansas City ligt op de staatsgrens van Kansas en Missouri. Arrowhead Stadium ligt rechts van die grens en dus in Missouri. Trump feliciteerde dus de verkeerde staat.

Het duurde niet lang voordat Trump de tweet had hersteld. Toen was het echter te laat om de hoon van menig Amerikaan te kunnen vermijden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »